Over Ons

Over Ons

Sketchcrawl Gouda

Sinds januari 2011 organiseren Loes Vork en Monique Kemp ieder kwartaal een sketchcrawl in Gouda. Gouda kent heel veel mooie plekjes om te tekenen! De Goudse sketchcrawls zijn informeel en hebben een hoog doe-het-zelf gehalte. Wij regelen een plek waar je zowel binnen als buiten kunt tekenen, jij neemt je tekenspullen mee en gaat je gang. Op www.sketchcrawl.nl vind je meer informatie over Sketchcrawl Gouda. Wil je een uitnodiging ontvangen voor de volgende sketchcrawls? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Sketchcrawl Gouda

drawing marathons from around the world

Sketchcrawl Internationaal

Urban Sketchers

Urban Sketchers Nederland is een netwerk voor alle Urban Sketchers in Nederland en schetsers die zich verbonden voelen met Nederland.
Wij tonen de wereld, tekening voor tekening.

Urban Sketchers Manifesto (NL):

  1. We tekenen op locatie, binnen of buiten, vastleggend wat we zien door directe observatie.
  2. Onze tekeningen vertellen de verhalen van onze omgeving, de plekken waar we leven en de plaatsen die we bezoeken.
  3. Onze tekeningen zijn een opname van tijd en plaats.
  4. We zijn trouw aan de taferelen waarvan we getuige zijn.
  5. We gebruiken uiteenlopende materialen en koesteren onze individuele stijlen.
  6. We ondersteunen elkaar en tekenen samen.
  7. We delen onze tekeningen online.
  8. Wij tonen de wereld, tekening voor tekening.

Urban Sketchers

Zotte Zaterdag/ Garenspinnerij

Op Zotte Zaterdag is het hele historische centrum van Gouda gehuld in middeleeuwse sferen. Op je route door de binnenstad ontdek je het Oude Stadhuys, waar in iedere zaal andere belevenissen op je wachten. Het naastgelegen Arti Legi ‒ het bolwerk van Erasmus ‒ vol gedichten, filosofie en films. De unieke Sint-Janskerk, waar monniken zingen terwijl er een misdaad wordt gepleegd … Struin over de middeleeuwse warenmarkt, leer meer over de oude ambachten, stap in het theaterspektakel op straat. Kijk uit voor Fabela, de Zotte Nar, en … ontdek de zot in jezelf!

Zotte Zaterdag

Gemeente Gouda

Gouda is wereldberoemd om haar kaas, siroopwafels, pijpen en aardewerk. De compacte historische binnenstad met de vele bezienswaardigheden, authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes is een bezoek meer dan waard.

Gemeente Gouda

Sint Jan

De grote brand van 1552 verwoest een groot deel van de middeleeuwse Sint Jan. Kort na de ramp geven de bestuurders opdracht voor de bouw van de meest opzienbarende kerk van Holland. Met 123 meter is het ook nog de langste kerk van Nederland

Wie de Sint Jan inloopt valt stil bij het zien van de majestueuze ruimte met de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. Die beleving wordt alleen maar sterker, wanneer je het wonderlijke licht door de ‘Hollandse Meesters’ ziet binnenvallen. Het is het begin van een indrukwekkende ontdekkingstocht langs bijbelse en historische taferelen vol menselijke emoties.

Sint Jan

Goudse Warenmarkten

Onze Goudse markt is gekozen tot de beste markt van Nederland 2015. En niet voor niets. De markt is de huiskamer van de stad; een ontmoetingsplek voor heel Gouda, waar ondernemers, bewoners en toeristen elkaar ontmoeten in een historische ambiance. De prijs is ook een mooie erkenning voor alle marktondernemers

Markt Gouda

Winkeliersvereniging

Gouda is een stad van ongeveer 72.000 inwoners, gunstig gelegen aan de A12 en A20. De stad is intercity-station met het station op loopafstand van de historische binnenstad. Centraal in de binnenstad ligt de Markt met het beroemde gotische stadhuis in het midden. Vlakbij staat de St. Janskerk met de wereldberoemde glas-in-lood ramen (Goudse Glazen).
In de binnenstad zijn circa 350 winkels gevestigd: van de bekende filialen tot de kleine winkels die winkelen juist sfeervol maken.
In november 2015 won de Goudse binnenstad de titel ‘Beste Binnenstad’ in de categorie steden tot 100.000 inwoners.

Ondernemers Gouda